diumenge, 15 de març del 2015

Adolfo Gómez Papi


El Poder de les Carícies.

El plor no és la solució. Adolfo Gómez Papí defensa la criança natural. El poder de les carícies t'ofereix una nova alternativa als inadequats hàbits d'ensinistrament del somni i de l'alimentació. Per fi podem trencar amb els mètodes antinaturals que ens obliguen a perdre el contacte pell amb pell amb el nostre fill i entendre la importància de la lactància, la relació d'inclinació o el vincle afectiu amb el bebè.

“En la societat occidental, amb jornades laborals de vuit o nou hores, lliurar-se a la maternitat en cos i ànima no és sempre possible, i entrenar als nens perquè dormin, mengin i visquin sense alterar l'agenda i la vida dels seus pares tampoc sembla el mètode idoni per formar persones felices i integrades."

No és solament en l'alimentació natural on l'autor posa l'accent, sinó en tot un estil de criança basat en el contacte físic i a atendre les demandes del bebè, fins i tot abans que es produeixin, sense deixar que el nen plori durant hores interminables per gana o per problemes de somnis.


Adolfo Gómez Papi va néixer a Barcelona en 1957 i és la cambra de set germans. Entre 1974 i 1980 cursa els seus estudis de Medicina a la Universitat Central de Barcelona, i posteriorment s'especialitza en pediatria a l'Hospital de la Vall d'Hebron. En 1985 es trasllada a Tarragona on, fins avui, forma part del Servei de Pediatria de l'Hospital Joan *XXIII. Coordinador de la Comissió de Lactància Materna de l'Hospital, contribueix al fet que en 1997 l'hospital obtingui el guardó d'Hospital Amic dels Nens, per promocionar, promoure i recolzar la lactància materna i treballa perquè l'hospital sigui pioner a Espanya en la pràctica del Mètode de la Mare Cangur. Des de l'any 2002 és membre del Comitè de Lactància Materna de l'Associació Espanyola de Pediatria i des de l'any 2008, del Grup de Treball de Formació de la Iniciativa per a la Humanització de l'Assistència al Naixement i la Lactància (abans Iniciativa Hospital Amic dels Nens, *IHAN). Ha col·laborat en l'edició de Lactància Materna: Guia per a professionals (2004), editat pel Comitè de Lactància Materna de l'Associació Espanyola de Pediatria, i en el més recent Manual de Lactància Materna. De la Teoria a la Pràctica (2008), editat per l'Associació Espanyola de Pediatria. Casat amb Marta *Balañá des de 1980, amb qui té tres fills, viu actualment a Altafulla, Tarragona.


Veniu a conèixer-ho el proper dissabte 28 de març a les I Jornades de Criança en Braços

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada